::  Főoldal ::  Nevezés ::  Eredmények ::  Szabályzat ::  Galéria ::  Elérhetőségek ::  Facebook csoport ::

Bamako Kalandrally 2020 - Budapest-Makó

A Budapest-Bamakonak különböző neveken és eltérő felépítésben, de a kezdetek óta voltak előfutamai. Idén csak a tradícionális Budapest-Makó futamot rendezzük meg, hogy ne maradjatok "Bamako-feeling" nélkül!

Idén is ragaszkodunk a Bamako gyökereihez, a bárki, bármivel, bárhogy alapelvhez.

Az OffRoad (azaz főleg földutakan haladó) futamon idén csak egy, "klasszikus" kategóriában lehet indulni.
A túra kategóriában nincs semmilyen kötelező felszerelés, még a GPS is csak erősen ajánlott, a lényeg az élmény, a szórakozás!
Nincsenek kötelező felszerelések, egy track rögzítésére alkalmas (lehetőleg Garmin) GPS-t leszámítva. 

Jöhetsz Babettával, Trabanttal, terepjáróval, de akár csuklós busszal is, a lényeg hogy jól érezd magad.

Ha sikerül megérkezni Makóra vasárnap délután, még Budapest-Bamako nevezést is nyerhettek.

Budapest-Makó: 2020. szeptember 5-6.

Várunk mindenkit szeretettel!

 


 

Egyelőre 2020-as On Road futamra nem lehet nevezni, ha mindenképp szeretnél jönni, írj egy e-mailt.

Kalandrally - On Road

Voltár már Bamakon, vagy csak rajta van a "Bakancs-listádon", és egyszer el szeretnél menni? Nincs terepjáród, GPS-ed, és különleges felszerelésed? Na ezek egyike sem jelenthet most akadályt, hogy részt vegyél Kalandrally futamainkon, Neked találtuk ki az OnRoad kategóriát!

2015-ben, a nyár közepén megrendezett Balaton környéki Kalandrally futamunkon, a hagyományos Off Road-os kategória mellett bemutatkozott az új OnRoad kategória is. Reményeinket felülmúlva hatalmas sikert aratott a résztvevők körében, ezért úgy gondoltuk ebből hagyományt teremtünk, idén minden futamon lesz lehetőség tényleg bármivel nevezni! Ide nem kellenek különleges felszerelések!
A rajt és a cél megegyezik az Off Road futaméval, sőt, talán még egy-két feladat is, viszont itt nem kell elhagyni az aszfaltot, azaz a hétköznapi autótokkal is nyugodtan el tudtok jönni, sőt, ide speciális GPS sem kell!
A recept:  győzd meg a családot, vagy a barátokat, hogy a hétvégét töltsétek aktív pihenéssel és gyertek el egy különleges kirándulásra! Szerezzetek egy járgányt, ez lehet bármilyen, Trabant, Suzuki, csuklós busz, teherautó, motor, de akár a családi kombi is. Találjatok ki egy frappáns csapatnevet, nevezzetek és vár Rátok a Kaland, és a Buli!

Az On Road futam szabályzata elérhető a szabályzat menüpont alatt, ezt olvassátok el figyelmesen!

Ha felkeltettük érdeklődésedet, nevezz és készülj egy nagy kalandra!

Ha még vannak kérdéseid, olvasd végig ezt a GYIK-et, ha utána még mindig vannak, írj nekünk e-mailt és megválaszoljuk őket! :)

Gyakran Ismételt Kérdések (azaz GYIK):

 • Hogyhogy nem kell GPS?
  Minden feladatot úgy találtunk ki és úgy fogalmaztunk meg, hogy nem GPS koordináták navigálnak el Titeket a megoldáshoz, hanem a feladat szövegéből fogjátok megtudni hol is kell a kérdésre a választ keresnetek, illetve hova kell mennetek a feladat megoldásához.
   
 • Miért csak Kaland kategóriában nevezhetek, mi van ha mi csak Túrázni szeretnénk?
  Alapvetően mindenki Kaland kategóriában indul, így a futam alatt is van lehetőségetek változtatni a döntéseteken. Lehet hogy Kalandban neveztetek volna, de időközben rájöttök, hogy inkább csak Túráznátok. Az is lehet hogy Túrázni indultok, de annyira rákaptok az ízére hogy teljes erőbedobással nyomjátok végig a futamot.
  Azok a csapatok akik mindkét napon 0 pontos eredményt érnek el Túra kategóriába sorolódnak, ilyen egyszerű! :)
   
 • Lesz a futamnak eredményhirdetése?
  Igen lesz, és természetesen az Off Road és On Road futam külön kerül kiértékelésre! A futamon Autó és Motor/Quad járműkategóriákba lehet nevezni. 1 autó 1 csapat, illetve 2 motor számít egy csapatnak, a benne, vagy rajtuk ülők számától függetlenül, ez már a taktika része!
  Sőt ha szeretnétek, külön kategóriákat is szívesen indítunk, legyen az bármilyen! Ha legalább 5 azonos kategóriás csapat nevez és kéritek, Titeket az összetett és saját kategóriátokban is külön értékelünk és díjazunk is. (Lehet az baráti társaság, vagy azonos autótípus, vagy érkezhettek egy cégtől, stb.)
   
 • Mi alapján alakul ki a végeredmény?
  Először is olvassátok el a Szabályzat menüpont alatt található On Road futamszabályzatot, abból mindent megtudtok, de összefoglalva: A futam két napja során különböző feladatokat kell megoldanotok, ezek lehetnek egyszerű felirat leolvasós, fotókészítős, szelfie készítős feladatok, de akár navigációs vagy ügyességi feladatok is. Ezeknek a feladatoknak a leírását az ún. itiner tartalmazza, amit mindkét nap reggelén kézhez kaptok. A feladatok helyes megoldásáért pontokat kaptok, ezek összege és az esetleges büntetések levonása adja a végerdményeteket.
   
 • Mit lehet nyerni?
  Elsősorban rengeteg élményt, tapasztalatot, esetleg új barátokat!
  Minden résztvevő névre szóló Oklevelet kap a futam teljesítéséért, az első három helyezettet pedig minden kategóriában kupával díjazzuk! Felajánlásokat szívesen fogadunk. :)
   
 • Mi az a Logger és miért kell?
  Ott ahol eredményhírdetésre kerül sor a legtöbben jól akarnak szerepelni és a dobogó legfelső helyére szeretnének felállni, és vannak akik ezért akár trükközni, csalni is hajlandóak. Mi szeretjük a tiszta játékot, és nem szeretjük ha egyesek elrontják mások játékát!
  A futam kiértékelésének alapja az un. GPS tracklog (egy csiganyál amit húzol magad után), ezért nekünk tudnunk kell hogy ki mikor hol járt, melyik utakon, esetleg mennyivel ment, stb. Ennek rögzítésére adunk minden csapatnak egy kicsi, elemmel működő eszközt, ami másodpercenként rögzíti a GPS pozíciótokat. Ezt az eszközt a műszerfalon kell elhelyezni, hogy szabad rálátása legyen az égboltra, majd a célban a feladatlapotokkal együtt leadni Nekünk. A Loggerrel kapcsolatos további információkért olvassátok el a Szabályzatot!
   
 • Mennyit kell autózni a két nap alatt?
  Ez alapvetően Tőletek függ, ha gyorsak vagytok, esetleg nem túl jól navigáltok, akkor lehet hogy nagyon sokat, ha ügyesek vagytok, akkor lényegesen kevesebbet. A napi összes feladat megoldásához mindkét nap 2-300km-t kell autózni/motorozni.
  Személyautókra autópálya matrica egyik napra sem kell! (persze ha véletlenül vagy direkt felmentek az autópályára, akkor kell)
   
 • Hol fogunk szombat este aludni?
  A pontos helyet nem áruljuk el, de egy kemping vagy egyéb kedvező árfekvésű szálláslehetőséget keresünk, ahol - lehetőleg - az egész mezőny elfér. Nevezzetek és ha a nevezésetek érvényessé válik küldjük a szállás foglaláshoz szükséges információkat.
   
 • Milyen hosszú lesz egy-egy nap?
  Szombaton kb. 8-9 órás szintidőre, vasárnap 5-7 órás szintidőre számítsatok, de nem fogjátok az egész napot autóban tölteni, sokat kell majd kiszálni és mozognia az egész csapatnak! :)

Ha van még bármilyen kérdésetek írjátok meg nekünk az info@kalandrally.hu címre és szívesen válaszolunk!

:: ugrás a lap tetejére ::
Partnereink:

:: Bamako Kalandrally Bajnokság 2017-2020 :: powered by LusteeNet ::